elise-en-aukje.reismee.nl

Accra, pleasure beach, pleasure city

Vandaag naar de markt geweest... was echt heel erg Afrika! Helemaal super. Onze lieve gids heeft van alles laten zien. We zijn naar de independence square geweest, een groot soort van stadion aan het water. En verder met de oh zo volle trotro Accra gezien. Een busje vol met zwarte mensen en 8 blanke is best wel vol eigenlijk

Wink
. Het was echt een heerlijke dag. De mensen zijn opvallend aardig. Iedereen lacht en zwaait. Alle moeders dragen kindjes in een doek op hun rug en van alles hebben ze op het hoofd. Leuk om te zien!
Toen ik met de gids aan het praten was, vertelde hij dat het hier in Accra erg gestructureerd is. Ik moest een klein beetje lachen en hij snapte mijn verbazing. Dus hij besloot het nog eventjes uit te leggen, niet te weten dat ik vrijdag naar het noorden vertrek. Hij vertelde dat het hier erg rijk en goed geregeld is in vergelijking met het noorden. Haha je zou het eens moeten zien. Ik kan er gewoon geen beschrijving van geven maar het is echt een grote chaos! De markt is vol met mensen, ratten die worden verkocht, vis die heerlijk vol vliegen ligt te wachten tot hij wordt gegeten en mensen die druk zijn met verkopen, slapen of zitten.
Het is hier echt heel leuk, nog geen enkel moment gehad om eens even te bedenken wat ik allemaal mee maak. De groep is gezellig en het programma is leuk, vol gepland. Ik vind het jammer dat jullie alles vanachter de computer moeten lezen. Ik had het zo leuk gevonden als jullie dit ook konden zien. Gisteren zijn we trouwens ook nog naar een winkel met doodskisten gegaan. Haha leuk zou je denken, maar dat was het dus wel. De mensen worden hier namelijk niet begraven in zo'n saaie bruine kist, nee ze kunnen kiezen uit van alles en nog wat. Kisten in de vorm van een flesje bier, een mobieltje of liever toch zo'n heerlijk opengesneden visje.
Inmiddels heb ik al heel wat mensen gesproken die het toch wel heel interessant vinden dat de huid blank is. Het is super raar want net als in China word je hier steeds aangekeken. Nou ik ben inmiddels aan de buurt om een heerlijke showertje te nemen. Dat kan ik wel gebruiken na al die zwetende mensen naast me in de bus, al die mensen die mijn hand eventjes wilde aanraken en al dat stof hier op de zanderige weggetjes.

Veeel liefs uit het warme Ghana!